Ports Of Call Forum Index Impressum / Contact // data privacy / Datenschutz
 

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

run time error

 
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Bugreports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Arie Zwart
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 114
Location: Spijkenisse, The Netherlands

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 3:53 pm    Post subject: run time error Reply with quote

RDK,

I just put alot of new ships into the game.
When I start up I can not run old saved games.
After that I start new game and get the next message:

runtime error '9':
subscript out of range.
When I push OK buton the game totaly shutdown.

What must i do to solve the problem?
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5195
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

maybe a limit is reached try to remove the last ships. Hw many d youhae defined ?
I will increase the number for the next version
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Arie Zwart
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 13 Oct 2006
Posts: 114
Location: Spijkenisse, The Netherlands

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

RDK

how many ships you can put in the game?

rgrds.
Arie
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5195
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

currently:

1000 harbours
300 goods
1000 different ships
5000 ships in the game bought at kara

--
I can easy increase it (reserves more fixed memory),
but I will try to use a dynamic solution for the future the addons originally were not planed).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lunde
PoC Frequent Visitor
Platinum Licensee
PoC Frequent Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Jul 2008
Posts: 6
Location: Korsør,Denmark

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Hi
i have the same problem.but i have never had this problem before
i don't have too many ship,goods and ports in addons
it works with loading an old save game.
but not with a new game
Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5195
Location: Germany

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

what hapopens if you temporarly disable the addons `?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lunde
PoC Frequent Visitor
Platinum Licensee
PoC Frequent Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Jul 2008
Posts: 6
Location: Korsør,Denmark

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

rdklein wrote:
what hapopens if you temporarly disable the addons `?


hmmm,then it works
Question
have downloaded some new ships recently,will try to see what happens if i remove some


Last edited by Lunde on Thu Apr 02, 2009 3:23 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5195
Location: Germany

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

you need to find which of the addosn makes problems.

The next release of pocxxl has more checks for addons and a total dynamic system for unlimited addons (till memory is full).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lunde
PoC Frequent Visitor
Platinum Licensee
PoC Frequent Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Jul 2008
Posts: 6
Location: Korsør,Denmark

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

ooops,perhaps it's my total number of ships over the limit i have 944 and have removed 100 then it works
either its the limit or some xml files have errors
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5195
Location: Germany

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

yes 1000 is the current limit.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lunde
PoC Frequent Visitor
Platinum Licensee
PoC Frequent Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Jul 2008
Posts: 6
Location: Korsør,Denmark

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

i need to clean my addons ship directory Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Bugreports All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group