Ports Of Call Forum Index Impressum / Contact // data privacy / Datenschutz
 

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Version 1.0.13
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Releases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Sat Mar 10, 2012 4:38 pm    Post subject: Version 1.0.13 Reply with quote

The new verison 1.0.13 is available as online update or for download.

New feasture: The waterline of ships now depends on the load. If heavy loaded then the ship is deeper - this is displayed when leaving a harbour and in the world view.

New flash at the startscreen (little updated)

Attention: we require the VB6Sp6 runtime, also all online user use either the Microsoft update or use the web based installer.

Full installation:
get the Full Download (64 MB) - 1.0.13

Web based Installer (loads differences)
get the Full Web based download and upgrade (800 KB) - 1.0.13
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
StickyMonk
PoC Veteran
Special Licensee
PoC Veteran<br>Special Licensee


Joined: 28 Aug 2006
Posts: 667
Location: South lincolnshire England

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

just downloading now, quick question, will all the ship xml need altering?
_________________
Cheers
Matthew

for my ships,cargo and harbors don't visit my web site as they are not there anymore
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

no it should be compatible. The I kept the old waterline value. The new waterlevel is calculated around
wnew=waterline + 0.5 * (ymax - waterline) * (0.5-load) where load goes from 0.0 to 1.0
In KARA 0.5 is used as load to keep the grafic looking the same as before.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
StickyMonk
PoC Veteran
Special Licensee
PoC Veteran<br>Special Licensee


Joined: 28 Aug 2006
Posts: 667
Location: South lincolnshire England

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

after a quick test I do need to change some of my ships where I made the default waterline to high.
_________________
Cheers
Matthew

for my ships,cargo and harbors don't visit my web site as they are not there anymore
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 7:44 am    Post subject: Reply with quote

Ah ok, thats right -- we might also check all the ships in the game, though a quick view on the xml table was ok.

If anybody sees a problem please report it to me
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AdriaticaVenezia
PoC Visitor
Platinum Licensee
PoC Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 23 Sep 2009
Posts: 4
Location: Italy

PostPosted: Tue Mar 27, 2012 9:44 am    Post subject: new waterlevel Reply with quote

Even I, after a quick test maybe I need to change a lot of ships that I've made because the default waterline now is to much higher on water.
I understand that some ships on full load could be lower on water than before but why when the ship is empty she must fly on water?
Best Regards
_________________
Jeanburlon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Wed Mar 28, 2012 6:50 am    Post subject: Reply with quote

we probably need an extra parameter ? , currently the float is defined by the difference of the max height of the ship (image) and thewaterline defined in the xml divided by 2. so it should never be able to float - but if the waterline is too high its a problem. The waterline should be defined for a half full ship.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AdriaticaVenezia
PoC Visitor
Platinum Licensee
PoC Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 23 Sep 2009
Posts: 4
Location: Italy

PostPosted: Wed Mar 28, 2012 9:38 am    Post subject: new waterlevel Reply with quote

...maybe it's better to go back to previous waterline? or waiting for a new version?
Ciao
_________________
Jeanburlon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Thu Mar 29, 2012 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

another idea is to provide an option to switch it on or off, or disable it for user addons until they set a new xml flag...I will find an easy way
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
StickyMonk
PoC Veteran
Special Licensee
PoC Veteran<br>Special Licensee


Joined: 28 Aug 2006
Posts: 667
Location: South lincolnshire England

PostPosted: Thu Mar 29, 2012 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

I like this feature, but I had been asking for it Wink

maybe a new line on the xml for the ships setting the unloaded and loaded water lines, if none is listed then a default is used?

That way it will not matter if the ships have not all been altered.
_________________
Cheers
Matthew

for my ships,cargo and harbors don't visit my web site as they are not there anymore
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Fri Mar 30, 2012 7:15 am    Post subject: Reply with quote

I think that will be the best. I will add this.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AdriaticaVenezia
PoC Visitor
Platinum Licensee
PoC Visitor<br>Platinum Licensee


Joined: 23 Sep 2009
Posts: 4
Location: Italy

PostPosted: Fri Mar 30, 2012 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

StickyMonk wrote:
I like this feature, but I had been asking for it Wink

maybe a new line on the xml for the ships setting the unloaded and loaded water lines, if none is listed then a default is used?

That way it will not matter if the ships have not all been altered.

Laughing a beautiful idea, OK... good work
_________________
Jeanburlon
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Mon Oct 08, 2012 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

Just work on it -- update comes very very soon.

Attribute <waterline> will become max load water line
<waterempty> is the new attribute for an empty ship.
if waterempty=0 the old algorithm is used.
both values count from top to bottom in pixel.
ship_dy > waterempty > waterline
ship_dy is the size of the bitmap, more exactly the bottom of the ship (which is less than the bitmap y usually, be careful when you change the addons and test them.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
StickyMonk
PoC Veteran
Special Licensee
PoC Veteran<br>Special Licensee


Joined: 28 Aug 2006
Posts: 667
Location: South lincolnshire England

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

I am looking forward to this update, it would be good to get this game moving forwards again.

I remember reading that there was discussion on making poc xxl 2, any news on this possibility?
_________________
Cheers
Matthew

for my ships,cargo and harbors don't visit my web site as they are not there anymore
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5178
Location: Germany

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 11:51 am    Post subject: Reply with quote

The tests are trough, we just a new user "ship" and I assume in the next 2-4 days its online. I changed ALL built in ships to have the new waterline, which was necessary as some ships were not good positioned with the old algorihm.

For the Poc 2.0 I really dont know, hope on litlle manpower here.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Releases All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group