Ports Of Call Forum Index Impressum / Contact // data privacy / Datenschutz
 

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tug screen removal for economic play

 
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Feature Requests
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Novex
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 804
Location: Somewhere between Rotterdam and Antwerp - the Netherlands

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 1:53 pm    Post subject: Tug screen removal for economic play Reply with quote

A have a suggestion for POC XXL economic / non simulator play:

Removal of the tug screens to speed up gameplay and make it fair and less annoying.

The tug screens asks for manual or tug in or out of the port. The screens are similar to POC classic, where you didn’t have the option to switch of the 2d simulator and you where forced to control your vessel in or out the port. However with POC XXL you can switch this of and you do not need to pilot vessels. I my opinion you are not allowed to chose manual control, when manual control is switched of to avoid tug costs.

I see myself as a ship owner / reder not the captain. In stead of giving you the choice it should be set to tugs. If there is a tug-strike you can prompt a message box (same as toll suez/panama channel) that stats that your employed captain had to steer out by hand. An other screen can be prompt after this one if the captain made an error and damaged the vessel. In the current situation this also can occur when pressing manual control with the simulator switched off.

The economic gameplay is ok for the radar and all other maneuver events, but I believe tug choise screen was forgotten. Why should the game ask me if I want to steer by hand when they simulator is off. I play in economic mode because I find the simulating event to time consuming. When I want to use the simulator I start a training in the office. When you have a fleet with more the 100 vessels the tug screens a lot of time is lost in literally clicking trough all the tug screens. RDK can this be changed PLEASE!

Cheers, Novex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Christian Todt
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 21 Mar 2003
Posts: 1044
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

as far as i know, a random generator deceides,
if your berthing progress was successful or not if the sim is switched off.

Maybe it would be nice to have a mark or something in the tug screen
like 'dont ask me anymore' so it will take your first choice as standard.
so if you like to save the money, then you can decide to steer by hand and leave a mark to set this as standard.

if this were possibile, i would be the best soluton i think.

best regards,
CT
_________________
Navigare neccesse est
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Novex
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 804
Location: Somewhere between Rotterdam and Antwerp - the Netherlands

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

Christian Todt wrote:
as far as i know, a random generator deceides,
if your berthing progress was successful or not if the sim is switched off.
This must be the case

Christian Todt wrote:
Maybe it would be nice to have a mark or something in the tug screen like 'dont ask me anymore' so it will take your first choice as standard. so if you like to save the money, then you can decide to steer by hand and leave a mark to set this as standard.

if this were possibile, i would be the best soluton i think.
I agree... You save money by not using tugs, however you take on the risk that you vessel might be damaged for time to time.

I like the Don't ask me anymore idea!

Cheers, Novex
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Eris
PoC Regular
Platinum Licensee
PoC Regular<br>Platinum Licensee


Joined: 20 Jul 2009
Posts: 16

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

Why, You as owner should then decide of the captain has do the job of everything can be handled. Then a "generator" will handle if there is a damage and what kind of damage..

But it should be nice to have somekind of a "remind me" option
Back to top
View user's profile Send private message
Denniss
PoC Frequent Visitor
Gold Licensee
PoC Frequent Visitor<br>Gold Licensee


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 17

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

If possible add two more options in case of a tug strike: pay strike-breakers (about 2-3 times the normal price) or wait/lay off for another day.

I did only some small test with 2D-action turned off but AFAIR you always have to pay the tugs to enter port.
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5239
Location: Germany

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

yes that sounds good. Ithink I will heck this part and refine it.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Sparky
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 08 Mar 2008
Posts: 297
Location: Germany (Northsea Coast)

PostPosted: Fri Jul 31, 2009 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Here is a draft proposal sleeping in my drawer for a long time. I just kept it back because RDK's to-do-list is long enough already.

Why do we have to make our choice for using sim 2D, 3D or none at the start of the game. Situations changes while playing poc and it is sometimes not convenient to start a long 3D procedure even if you had chosen it beforehand.

Why can we not choose the procedure of entereing a harbour when the task is due? I made up two entry screens to what I think might be a solution. The upper part with picture and some datails of the vessel concerned is just to remind you what ship of your fleet you are dealing with. Other proposals are welcome. My concerns are the three buttons lower left to choose the procedure to follow.





Regards Sparky
Back to top
View user's profile Send private message
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5239
Location: Germany

PostPosted: Sat Aug 01, 2009 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Thats a great idea and easy to implement, I just made a big notice for the next update !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Munsman
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 297
Location: Klundert, The Netherlands

PostPosted: Sat Aug 01, 2009 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Looks nice indeed Sparky! The only thing I have to add is that your last choice is selected by default. That means only hit <enter> and your ship is handled the way it was the last time.

A "don't ask me again" button would be great as well, but you'll still need to sail into the harbour when the tugs are on strike (or you wait, of course).
_________________
_______________________________________
Life is what happens when you're busy making other plans.
_______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Sparky
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 08 Mar 2008
Posts: 297
Location: Germany (Northsea Coast)

PostPosted: Sat Aug 01, 2009 11:31 am    Post subject: Reply with quote

I must admit that the "don't ask me again" button is no choice for me because I want to decide as the case arises. There are beautiful ports I love to enter with 3D-sim, other tricky or dull ones I'd rather avoid when tugs are on strike and I remain outside until the strike ends. No case is like the other. That's why I don't want the game to remember my last click.

But for the friends of this feature there should be space enough in the window for a click box.

Regards Sparky
Back to top
View user's profile Send private message
Munsman
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 297
Location: Klundert, The Netherlands

PostPosted: Sat Aug 01, 2009 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Sparky,

My idea of the game remembering the last click was merely to select the last choice, not to choose it (i.e. when you want the tugs to do the job, you click on the tugs-button. The next time the screen pops up, you can click enter when you want the tugs to do it again, and can select other options if you like).
_________________
_______________________________________
Life is what happens when you're busy making other plans.
_______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
DaTom
PoC Visitor
Unlicensed


Joined: 21 Jul 2009
Posts: 6

PostPosted: Mon Aug 03, 2009 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Wie wäre es mit einem generellen "Schiffs-Optionen" Knöpfchen im Büro bei dem ich pro Schiff folgende Sachen einstellen kann.

- Stürme bis Stärke 'X' automatisch durchfahren
- Alle Stürme automatisch umfahren

- Immer "Mit Schlepper" einlaufen
- Immer "Mit Schlepper" auslaufen

- Vorgegebene Geschwindigkeit: XXX %
- Automatisch Reise mit vorgegebener Geschwindigkeit antreten

- Kein Popup im Fullscreen für Riffe + Eisberge
- Popup-Warnung anzeigen wenn Schiffszustand < XX %

- Schiff bei Einlaufen in einen Hafen automatisch bis auf XX% auftanken wenn Preis < XXX USD.
Back to top
View user's profile Send private message
DaTom
PoC Visitor
Unlicensed


Joined: 21 Jul 2009
Posts: 6

PostPosted: Mon Aug 03, 2009 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

Und wo wir schon dabei sind, wäre es möglich in der Frachtbörse eine Mehrfachauswahl bei

- Ausgangsort/Kontinent
- Zielhafen/Kontinent
- Hafen

zu bekommen, so dass man z.B. Australien + Asien oder London + Hamburg + Amsterdam auswählen kann?
Back to top
View user's profile Send private message
Munsman
PoC Veteran
Platinum Licensee
PoC Veteran<br>Platinum Licensee


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 297
Location: Klundert, The Netherlands

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

gute idee!
_________________
_______________________________________
Life is what happens when you're busy making other plans.
_______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
rdklein
PoC Veteran
Admin
PoC Veteran<br>Admin


Joined: 06 Aug 2002
Posts: 5239
Location: Germany

PostPosted: Tue Aug 04, 2009 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Habs auf der update todo lliste -- gibt denke ich bald ein fettes update war ja lange ueberfällig....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Ports Of Call Forum Index -> XXL Feature Requests All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group